Υλικά
1/2 κιλό λαζάνια
1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα
3 κουτ. σούπας λάδι
3 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κρεμμύδι ξερό
1-2 κιλά μελιτζάνες στρογγυλές
500 γρ. φέτα σκληρή
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε φέτες. Κατόπιν τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε εκεί για 1 ώρα.
Σκουπίζουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις ντομάτες επίσης ψιλοκομμένες.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να γίνουν μια πηχτή σάλτσα. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμη, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι.
Παράλληλα, βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με 2 κ.σ. λάδι.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε μια στρώση μελιτζάνες και από πάνω μια στρώση φέτα σε κομματάκια.
Περιχύνουμε με μια δόση σάλτσας και από πάνω μια στρώση λαζάνια.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως ότου τελειώσουν τα υλικά καταλήγοντας σε μια στρώση λαζάνια.
Χτυπάμε 2 αυγά ολόκληρα και τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
Με το μίγμα αυτό περιχύνουμε τα λαζάνια. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (200 βαθμούς) για 3/4 της ώρας.