Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια μπέιμπι σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια
μερικά φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό ή άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί που να λιώνει μαστιχωτά
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. νιφάδες βρώμης
αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια μαζί με αλάτι, ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Τα μεταφέρουμε σε μέτριο ταψάκι και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό ή τον άνηθο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί, το αλεύρι, το βούτυρο και τις νιφάδες και δουλεύουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
Το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα κολοκυθάκια και ψήνουμε για 15' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Tip
Πριν βάλουμε το κραμπλ, μπορούμε να ανακατέψουμε τα κολοκυθάκια με μια συσκευασία τυρί κρέμα ή να κάνουμε την ίδια συνταγή με μελιτζάνες ή ένα κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών.