Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε χοντρές φέτες
5 πιπεριές κέρατο χωρίς τα σπόρια σε κομμάτια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο για το τηγάνι
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό ή 2 κ.γλ. ρίγανη
200 γρ. φέτα σπασμένη
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα σοτάτουμε σε καυτό ελαιόλαδο τις μελιτζάνες μαζί με τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Ρίχνουμε την ντομάτα και το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20'-25'.
Προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να λιώσει η φέτα.
Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον φρέσκο μαϊντανό ή ρίγανη και σερβίρουμε.
Είναι νοστιμότερο σε θερμοκρασία δωματίου και ακόμα πιο νόστιμο την επόμενη μέρα.
Tip
Μπορούμε να βάλουμε φετούλες από μανούρι αντί για φέτα, αλλά και φρέσκο ή ξερό βασιλικό αντί για μαϊντανό.