Υλικά
2 κούπες πλιγούρι
5 μελιτζάνες
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
δυόσμο
αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε λωρίδες και τις ξεπικρίζουμε.
Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε, τις στύβουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό για ένα τέταρτο της ώρας.
Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτοντας το αυγό, το αλάτι και όσο αλεύρι πάρει έτσι ώστε να πλάθεται. Κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού καρυδιού από τη ζύμη μας, τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε να σταθούν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα του τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας ψιλοκομμένο μέχρι να πάρει χρώμα.
Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα, την κόβουμε σε κυβάκια και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας.
Ρίχνουμε και τον πελτέ, ανακατεύουμε πολύ καλά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Σε μια κατσαρολίτσα βράζουμε νερό.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το βραστό νερό στην κατσαρόλα μας και την αφήνουμε να βράσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα μπαλάκια από πλιγούρι προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Όταν μπουν όλα τα κεφτεδάκια από πλιγούρι μέσα και υπάρχει βρασμός μετριάζουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε για ένα τέταρτο της ώρας και προσθέτουμε τις μελιτζάνες.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί και λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά πασπαλίζουμε με το δυόσμο ψιλοκομμμένο.
Καπακώνουμε την κατσαρόλα μας και την αφήνουμε για δέκα λεπτά ακόμη να σταθεί πριν σερβίρουμε.