Υλικά
1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1 φέτα ζαμπόν
2 φέτες κίτρινο τυρί
2 αβγά
2 φέτες ψωμί της αρεσκείας μας
σάλτσα μπάρμπεκιου
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει.
Προσθέτουμε μία φέτα από το ζαμπόν πάχους 5 εκ. και τη μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει (περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά).
Βγάζουμε το ζαμπόν από τη φωτιά (δεν την κλείνουμε) και το τοποθετούμε στην κάτω φέτα του ψωμιού.
Σπάμε στο τηγάνι δύο αβγά προσέχοντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Τα τηγανίζουμε όπως θέλουμε και με τον κρόκο στο επίπεδο που προτιμάμε. Αλατοπιπερώνουμε (προσεκτικά το αλάτι).
Βάζουμε μία φέτα τυρί πάνω από το ζαμπόν, το ένα αβγό, άλλη μία φέτα τυρί και το δεύτερο αβγό (τα τυριά θα αρχίσουν να λιώνουν).
Περιχύνουμε προσεκτικά με μια σάλτσα μπάρμπεκιου, σκεπάζουμε με το δεύτερο ήμισυ του ψωμιού και απολαμβάνουμε αμέσως.