Υλικά
1 κιλό (περίπου) μανιτάρια ανάμικτα (καλλιεργημένα και πλευρώτους) κομμένα σε φετάκια
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κύβοι για ζωμό λαχανικών διαλυμένοι σε 1 λίτρο καυτό νερό
ο χυμός 2 λεμονιών
80 γραμμ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
200 ml κρέμα γάλακτος
φύλλα μαϊντανού
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο αλάτι
λίγη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια (10’ περίπου).
Προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και τον καυτό ζωμό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά 20-25’ ακόμη.
Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ μόλις κρυώσει λίγο και την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Aλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λιωμένο ροκφόρ, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και σιγοβράζουμε 5’ μέχρι να διαλυθεί το τυρί.
Kατόπιν σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό.