Υλικά
4 πατάτες, κανονικό μέγεθος
3-4 καρότα
4 κολοκυθάκια
1 φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι γάλα
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε λεπτές φετούλες.
Παίρνουμε μια φόρμα στεφάνι με αποσπώμενο βουτυρωμένο πάτο και απλώνουμε τις φέτες πατάτας, η καθεμιά να αγγίζει την άλλη, συνεχίζουμε με στρώση από καρότο, κολοκυθάκια και ξανά πατάτες μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τα μανιτάρια στο τέλος από πάνω.
Μπορείτε όμως να βάλετε τα λαχανικά σας με τη σειρά που σας αρέσει ή να προσθέσετε και κάποια ακόμη της αρεσκείας σας.
Στο μεταξύ ανακατεύουμε την κρέμα με το γάλα και τα μπαχαρικά και ραντίζουμε με 3-4 κουτ. σούπας κάθε στρώση που κάνουμε.
Αν μας περισσέψει το αδειάζουμε όλο στην τούρτα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, μετά την ξεσκεπάζετε και την αφήνετε μέχρι να ροδίσει και να πιει όλα τα υγρά στους 160 βαθμούς.
Μπορείτε να την κόψετε αφού κρυώσει τελείως για να κόβετε όμορφα.