Υλικά
μπαγιάτικο ψωμί (περίπου 1/2 κιλό)
2 1/2 κούπες γάλα
4 αυγά
200 γρ. τυρί της αρεσκείας σας (π.χ. κεφαλοτύρι)
λίγο βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το μουλιάζουμε στο γάλα για μια ωρίτσα.
Μόλις ποτίσει το δουλεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει χυλός.
Προσθέτουμε στο χυλό το τυρί, το βούτυρο και το αλατοπίπερο.
Σε άλλο μπολ, χτυπάμε καλά τα αυγά με σύρμα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Τοποθετούμε το χυλό σε βουτυρωμένη φόρμα για σουφλέ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Σερβίρεται αμέσως ζεστό, ως συνοδευτικό ή και ως κυρίως γεύμα.