Υλικά
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες σε κομμάτια
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
2 ντομάτες τριμμένες
2 κουτ. του γλυκού τοματοπελτέ
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
3-4 κόκκους μπαχάρια
1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο ή λευκό
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 ποτήρια ζεστό νερό
Εκτέλεση
Στο λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μας και αφού μαλακώσουν προσθέτουμε τις σουπιές ανακατεύοντας.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον τοματοπελτέ.
Αφού σωθεί το κρασί μας προσθέτουμε τα 2 ποτήρια νερό και τον άνηθο με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
Σιγοβράζουμε για 30 με 40 λεπτά η μέχρι να έχουμε μια παχιά σάλτσα.