X

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σουπιές γιουβέτσι.

Υλικά

1 1/2 κιλό σουπιές

1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό

2 φλ. λάδι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 φλιτζάνια πολτό ντομάτας ή χυμό ντομάτας ή ντομάτες φρέσκες

1 1/2 φλ. κρασί άσπρο

1 ξύλο κανέλας

2 - 3 κόκκους μπαχάρι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές.

Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί λίγο και κατόπιν ρίχνουμε τις σουπιές που έχουμε κόψει σε κομμάτια.

Τις αφήνουμε μέχρι να τσιγαριστούν καλά.

Τότε ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 5’ λεπτά να βράσει μέχρι να ξεθυμάνει λίγο το κρασί.

Κατόπιν προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα και τις αφήνουμε μέχρι να βράσουν.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, τις βάζουμε σ’ένα ταψί και προσθέτουμε νερό.

Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε 3 - 4 φορές μέχρι να γίνει.

Όταν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, πρέπει να είναι σχετικά ζουμερό.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.