Υλικά
1 ½ κιλό στρογγυλές πατατούλες
2 πακέτα μανιτάρια χοντροκομμένα
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κούπα χυμό από πορτοκάλι
1/4 κούπα χυμό από λεμόνι
2 κ.σ. διάφορα μυρωδικά (ανάμεικτα θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο, θρούμπι, μαντζουράνα και βασιλικό)
1 κύβο ζωμό λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατίζουμε καλά τις πατατούλες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Βάζουμε σε μία γάστρα και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τα μανιτάρια στραγγισμένα, το βούτυρο γάλακτος, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά με σκεπασμένη τη γάστρα και για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ξεσκέπαστη.