Υλικά
2 κιλά κολοκυθάκια
1 1/2 κιλό πατάτες
1/2 κιλό φέτα
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
4 φύλλα κρούστας
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες τα κολοκύθια.
Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 1 1/2 ώρα μέσα σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα νερά τους.
Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τα φύλλα κρούστας έτσι ώστε να περισσεύουν λίγο απ’ έξω.
Καθαρίζουμε και κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες τις πατάτες.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κολοκύθια με τις πατάτες και βάζουμε μία στρώση πάνω στο φύλλο.
Ανακατεύουμε ψιλοκομμένα, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και το δυόσμο, και στρώνουμε μία στρώση πάνω από τις πατάτες και τα κολοκύθια. Από πάνω τους τρίβουμε λίγη από τη φέτα.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για δεύτερη και τρίτη στρώση. Κατεβάζουμε το φύλλο που περισσεύει, έτσι ώστε να καλυφθεί γύρω-γύρω η πίτα μας 2 με 3 δάχτυλα.
Το κέντρο της πρέπει να μείνει ανοικτό και τη ψήνουμε για μία με μιάμιση ώρα στους 200 βαθμούς.