Υλικά
1 κιλό βλίτα
2 ώριμες ντομάτες καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδου
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
Για τη σάλτσα:
8 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα βλίτα κρατώντας τα τρυφερά φύλλα και το μισό περίπου κοτσάνι.
Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Βάζουμε αρκετό νερό μαζί με το αλάτι σε μια βαθιά κατσαρόλα και μόλις κοχλάσει ζεματάμε τα χόρτα για 8 περίπου λεπτά, αν τα θέλουμε τραγανά ή για 12 λεπτά αν τα θέλουμε πιο μαλακά και τα σουρώνουμε.
Στρώνουμε τα βλίτα σε μια ρηχή πιατέλα και τρίβουμε από πάνω τις ντομάτες, χρησιμοποιώντας το χοντρό τρίφτη.
Στη συνέχεια τρίβουμε από πάνω το σκόρδο στο ψιλό τρίφτη και τελειώνουμε με το μαϊντανό και το κρεμμύδι.
Για τη σάλτσα, σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι ή στο σέικερ βάζουμε τα υλικά και τα χτυπάμε καλά.
Περιχύνουμε τα βλίτα και προσθέτουμε αλάτι.