Υλικά
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
1 κύβο λαχανικών
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
200 γρ. ντοματίνια ή ντομάτες πλυμένα και χοντροκομμένα
200 γρ. κίτρινο τυρί κομμένο σε κυβάκια
200 γρ. καπνιστό χοιρινό ή καπνιστή γαλοπούλα
τυρί τριμμένο
ελάχιστο ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες μαζί με τον κύβο και λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν (αλλά να μη λιώσουν).
Τις μεταφέρουμε σε πυρέξ ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω τις πιπεριές, το κίτρινο τυρί, το καπνιστό και τα ντοματίνια.
Ανακατεύουμε ελαφρά (χωρίς να γίνουν οι πατάτες πουρές) και πάνω πάνω τοποθετούμε το τριμμένο τυρί.
Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.