Υλικά
200 γρ. χαλούμι σε κυβάκια
200 γρ. γκούντα τριμμένo
150 γρ. πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
50 γρ. κουκουνάρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αβγά
2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζ. καλαμποκέλαιο
αλάτι, πιπέρι
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με το σύρμα το καλαμποκέλαιο με το γιαούρτι μέχρι να ενοποιηθούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και ρίχνουμε το χαλούμι, τo γκούντα, τις ελιές, τον δυόσμο, το κουκουνάρι, τα κρεμμυδάκια, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη μακρόστενη φόρμα του κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε για 50' περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.
Μόλις χλιάνει, το ξεφορμάρουμε.
Tip
Αντί για πράσινες ελιές, μπορούμε να βάλουμε τις πράσινες γεμιστές με κόκκινη πιπεριά ή και μαύρες. Από τυριά, βάλτε όποια προτιμάτε, στην ίδια ποσότητα. Σε ένα κάλεσμα κόψτε το σε μπαστουνάκια και συνοδέψτε με αυτό ένα πλατό με τυριά και αλλαντικά. Δεν υπάρχει τίποτα νοστιμότερο για να συνοδέψεις ένα έντονο σαλάμι, όπως μπίρας ή Λευκάδας, ή ένα λουκανικάκι Φρανκφούρτης.