Υλικά
9 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
1 πακέτο τυρί του τοστ ή 2 φλιτζ. τριμμένα τυριά (ό,τι σας αρέσει)
6 φέτες ζαμπόν (όποιο σας αρέσει)
4 αβγά
1 ποτήρι γάλα
βούτυρο αγελάδος για το ταψί και το ψωμί
2 μεγάλες ντομάτες σε λεπτές φέτες
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο ταψί, αλλά και τις φέτες του ψωμιού, γενναιόδωρα.
Απλώνουμε πρώτα 3 φέτες στον πάτο (αν δεν χωράνε, τις κόβουμε όσο να καλυφθεί ο πάτος).
Βάζουμε τυρί και ζαμπόν, μετά μια στρώση ντομάτα και πασπαλίζουμε με βασιλικό.
Συνεχίζουμε, τελειώνοντας με ψωμί. Θα κάνουμε 3 στρώσεις συνολικά.
Χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και αλατοπίπερο και με μια κουτάλα μοιράζουμε προσεκτικά το μίγμα στο ταψί, να πάει παντού.
Ψήνουμε για 40', μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή η επιφάνεια.
Tip
Τον χειμώνα προτιμήστε ντοματίνια κομμένα στη μέση. Αντί για ζαμπόν, βάζουμε οποιοδήποτε μαγειρεμένο κοτόπουλο μας έχει περισσέψει, ξεκοκαλισμένο, ή λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες και σοταρισμένο.