Υλικά
9-10 αγκινάρες φρέσκες ή κατεψυγμένες
1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο, σε μερίδες
1 κ.σ. αλεύρι
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι λευκό κρασί
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
τον χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και συνεχίζουμε για άλλο 1' το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και να μείνει με τη σάλτσα του.
Τα τελευταία πέντε λεπτά ρίχνουμε τον μπακαλιάρο, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ασπρίσει ο μπακαλιάρος, όχι παραπάνω από 5', για να βγει τρυφερός και ζουμερός.
Tip
Αν έχουμε μάραθο αντί για άνηθο, ακόμα καλύτερα. Αν βάλουμε φρέσκες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σε μπολ με νερό, 2 στυμμένα λεμόνια και τις λεμονόκουπες, για να μη μαυρίσουν. Αυτό το λεμονάτο νεράκι το χρησιμοποιούμε μετά για να μαγειρέψουμε το φαγητό μας.