Υλικά
1 κιλό κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου
300 γρ. μουλιασμένο μπαγιάτικο ψωμί
1 αβγό
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. σόγια σος
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο μάραθο ψιλοκομμένο
λίγη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το ψάρι και το στύβουμε πάρα πολύ καλά, γιατί το κατεψυγμένο ψάρι είναι γεμάτο νερό.
Το διαλύουμε σε ίνες με τα χέρια.
Στύβουμε επίσης πάρα πολύ καλά και το μουλιασμένο ψωμί.
Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μίγμα για ½ ώρα στο ψυγείο να σφίξει και μετά πλάθουμε τους κεφτέδες στο μέγεθος ενός κλασικού μπέργκερ.
Τους αλευρώνουμε.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μπακαλιάρου για λίγο και από τις δύο πλευρές, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Tip
Γίνονται με οποιοδήποτε κατεψυγμένο ψάρι ή με βραστό που μας περίσσεψε. Αντί για φρέσκια ρίγανη, μπορούμε να βάλουμε θυμάρι, λεμονοθύμαρο ή μαντζουράνα. Το ψωμί παίζει ρόλο στη νοστιμιά και στην υφή του κεφτέ: προτιμήστε ένα καλό χωριάτικο σταρένιο.