X

Κριθαράκι με Μπακαλιάρο, Σπανάκι και Ντομάτα

Το φρέσκο σπανάκι, κυρίως όμως η πανεύκολη ωμή σάλτσα ντομάτας που θα προσθέσεις στο τέλος δίνουν μια μοναδική νότα δημιουργικότητας.

Υλικά

200 γρ. κριθαράκι

1 κιλό ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές

200 γρ. σπανάκι

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κλωνάρι σέλερι σε ροδέλες

100 γρ. τριμμένη γλυκιά γραβιέρα

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

1 λίτρο νερό ζεστό

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 ντομάτες μικρές χωρίς τη φλούδα τους

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

½ κ.γλ. εστραγκόν

2 κ.γλ. μέλι

½ κ.σ. πελτέ ντομάτας

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σέλερι και σοτάρουμε για 2'-3' σε δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε το κριθαράκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό νερό, πάντα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι.

Προσέχουμε να έχει την υφή πηχτής σούπας μέχρι το τέλος.

Μόλις χυλώσει και μαλακώσει, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και το σπανάκι.

Μόλις μαραθεί το σπανάκι, είμαστε έτοιμοι! Τελειώνουμε με το βούτυρο, το τυρί και μπόλικο πιπέρι.

Στο μεταξύ, έχουμε χτυπήσει όλα τα υλικά της σάλτσας στο μούλτι και τη σερβίρουμε πάνω από το κριθαρότο σε κάθε πιάτο.

Tip

Το μυστικό είναι να μην αφήσουμε το κριθαρότο να "σφίξει". Το σερβίρουμε υγρό και χυλωμένο, μόλις κατέβει από τη φωτιά. Για ένα πιο διαφορετικό αποτέλεσμα, μπορούμε πρώτα να τηγανίσουμε τις μπουκίτσες του μπακαλιάρου και να τις προσθέσουμε τελευταία στιγμή στο κριθαράκι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.