Υλικά
800 γρ. πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
½ ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, αλατίζουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε.
Όταν είναι έτοιμες, τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μικρότερο τηγανάκι βάζουμε 3 κ.σ. από το λάδι με το οποίο τηγανίσαμε τις πατάτες και μόλις κάψει σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μαζί με το μπέικον, μέχρι να ροδίσουν έντονα και να γίνει τραγανό το μπέικον.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Μόλις σωθούν όλα τα υγρά στο τηγάνι, ανακατεύουμε φέρνοντας 2-3 βόλτες και αμέσως σερβίρουμε το μπέικον πάνω από τις πατάτες, με μπόλικο πιπέρι.
Ιδανικός μεζές για μπίρα!
Tip
Μπορούμε να τηγανίσουμε αβγά και να τα σερβίρουμε μαζί με τις πατάτες! Λίγος φρέσκος μαϊντανός στο σερβίρισμα δίνει άρωμα και δροσιά.