Υλικά
1/2 κιλό φύλλο για πίτες
1 1/2 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι καυκαλήθρες ή μυρώνια
300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη με τα δάχτυλά
αλάτι
πιπέρι
1 κρασοπότηρο λάδι για τα φύλλα και το ταψί + λίγο για το σοτάρισμα
Για το ψήσιμο:
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. σόδα υγρή
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι αφήνουμε να στραγγίξει και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Το ίδιο κάνουμε και με τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά τα ψιλοκόβουμε.
Σοτάρουμε στο λάδι το σπανάκι μαζί με τα κρεμμυδάκια, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ρίχνουμε τον άνηθο και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί.
Λαδώνουμε το ταψί καλά και στρώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα, ρίχνουμε τη μισή γέμιση και τη φέτα.
Πάνω από τη γέμιση στρώνουμε 2 φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση με το τυρί φέτα, τελειώνουμε με 3 φύλλα καλά λαδωμένα.
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τη σόδα χτυπάμε καλά όλα μαζί.
Χαράζουμε την πίτα μας και ρίχνουμε το υγρό μείγμα αυγών-σόδας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.