Υλικά
500 γρ. λευκά μανιτάρια
4 αβγά
3 κ.σ. γάλα
400 γρ. φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
Για το ντιπ κόκκινης πιπεριάς
250 γρ. πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
½ κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
Για το ντιπ γιαουρτιού
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για το ντιπ πιπεριάς, χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να πάρουμε ένα βελούδινο μίγμα.
Για το ντιπ γιαουρτιού, ανακατεύουμε όλα τα υλικά με κουτάλι σε ένα μπολ.
Διατηρούμε τα ντιπ στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.
Κόβουμε στη μέση τα πιο μεγάλα μανιτάρια, ενώ τα υπόλοιπα τα αφήνουμε ολόκληρα.
Βάζουμε σε μπολ την τριμμένη φρυγανιά.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο ως τη μέση περίπου σε ένα βαθύ κατσαρόλι.
Αλατίζουμε τα μανιτάρια και περνάμε το καθένα πρώτα από το μίγμα των αβγών και μετά από τη φρυγανιά.
Τα τηγανίζουμε στο καυτό ελαιόλαδο, γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε με τα δύο ντιπ.
Tip
Ιδανικός μεζές για μπίρα σε ένα φιλικό, χαλαρό κάλεσμα, μαζί με μερικά κράκερ κι ένα καλό ψωμί.