Υλικά
500 γρ. ρεβίθια
2 κουταλιές σόδα
αρκετό ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια μέτρια κομμένα
λίγο μαϊντανό
2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
αλάτι
πιπέρι
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
λίγο πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς σε μία κατσαρόλα με νερό και σόδα.
Την άλλη μέρα ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και αρχίζουμε το βράσιμο περίπου 2 ώρες.
Αφού μαλακώσουν ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις μελιτζάνες.
Μετά από 40 περίπου λεπτά ρίχνουμε το φαγητό σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τις μελιτζάνες βουτώντας τες στο φαγητό να λαδωθούν καλά και αφήνοντάς τες πάνω πάνω να μπορέσουν να ψηθούν (αν μείνουν βουτηγμένες μέσα θα βράσουν και δεν θα ψηθούν και δεν θα είναι καθόλου νόστιμες).
Ψήνουμε το φαγητό σε δυνατή θερμοκρασία και μόλις πάρουν χρώμα οι μελιτζάνες τις γυρίζουμε από την άλλη μεριά.
Με 30 περίπου λεπτά στο φούρνο το φαγητό είναι έτοιμο.