Υλικά
1 κιλό ξερός μπακαλιάρος
1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά
1 φλιτζάνι λάδι
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό
1/2 φλιτζ. τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
Βάζουμε το μπακαλιάρο 24 ώρες, το λιγότερο, στο νερό πού το αλλάζουμε 4 - 5 φορές.
Αφού ξαρμυρίσει τελείως, τον στραγγίζουμε και τον καθαρίζουμε από τα πολλά κόκαλα και τις πέτσες.
Κόβουμε τα κρεμμύδια κυβάκια.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα να μαραθούν λίγο με το λάδι και το αλάτι, προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να μισομαγειρευτούν.
Ρίχνουμε τότε μέσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο πιπέρι.
Αφού βράσει το φαγητό και μείνει με λίγη σάλτσα χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα σε μπολ, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τα αραιώνουμε με τη σάλτσα του φαγητού και το μείγμα αυτό το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο φαγητό, ανακινώντας την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις σε σιγανή φωτιά, μέχρις ότου πήξει ή σάλτσα και σερβίρουμε.