Υλικά
4-5 κολιούς ανάλογα με το ταψί μας
σπανάκι
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
500 γρ. τριμμένη ντομάτα ή ένα κονκασέ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τις πατάτες τα σοτάρουμε, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα οι πατάτες.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το σπανάκι που προηγουμένως το έχουμε πλύνει και κόψει σε μικρά κομμάτια.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, προσθέτουμε πολύ λίγο νερό αν χρειαστεί, γιατί το σπανάκι θα βγάλει τα δικά του υγρά.
Βράζουμε για 20 περίπου λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα υλικά σε ένα ταψί και απλά τοποθετούμε τα ψάρια και ψήνουμε στο φούρνο στους 170-180 βαθμούς.