Υλικά
Για τη ζύμη:
100 γρ. ανθότυρο
150 γρ. αλεύρι μαλακό
1 αυγό
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
150 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι καυκαλίθρες
100 γρ. μανιτάρια
8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κ.γ. κουκουνάρι
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά και να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη κι αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση: Καθαρίζουμε το σπανάκι το πλένουμε καλά και το αχνίζουμε για 1 λεπτό.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες χρησιμοποιώντας και μέρος από το πράσινο.
Πλένουμε τις καυκαλίθρες και τις ψιλοκόβουμε. Με χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια μετρίου μεγέθους.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι αφού το έχουμε κόψει και τις καυκαλίθρες συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Για τη σύνθεση της τάρτας: Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε σε ελαφρά λαδωμένη ταρτιέρα με τη βοήθεια μικρού πλάστη έτσι που να καλυφθούν και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία.
Μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια το μείγμα λαχανικών και τα μανιτάρια.
Αραδιάζουμε τα κομμένα ντοματίνια σε όλη την επιφάνεια. Σκορπάμε παντού το κουκουνάρι.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της τάρτας με την κεφαλογραβιέρα και ραντίζουμε με την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά στο κάτω ράφι του φούρνου.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί λίγα λεπτά και σερβίρουμε.