X

Καλαμαράκια με Κουρκουμά

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα καλαμαράκια με κουρκουμά.

Υλικά

800 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα

300 γρ. ρύζι για πιλάφι

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. κουρκουμά

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης

1 σφηνάκι ούζο

4 κουταλιές άνηθο

1 1/2 ποτήρι νερό

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την κόκκινη πιπεριά και το σκόρδο.

Τα σοτάρουμε, εκτός από τον άνηθο για 3 λεπτά σε λίγο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια.

Αν είναι μεγάλα τα κόβουμε, αν είναι μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα.

Ρίχνουμε το ούζο.

Τα καλαμαράκια έχουν βγάλει ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το νερό χλιαρό, τον κουρκουμά και μετά το ρύζι.

Αφήνουμε να βράσει για άλλα 15 λεπτά περίπου.

Τέλος,αφού έχει βράσει το ρύζι και έχει πιει σχεδόν όλο το ζωμό, ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.