Υλικά
500 γρ. πατάτες μικρές ή μέτριες
ελαιόλαδο
ξίδι
αλάτι
πιπέρι
1 κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο
4-5 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση, αν είναι μέτριες ή τις αφήνουμε ολόκληρες αν είναι μικρές.
Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 7 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός, ενώ ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε τις πατάτες σε λαδωμένο ταψί τέτοιου μεγέθους που να καλύπτεται ο πάτος του από τις πατάτες, χωρίς να είναι πλακωμένες.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ σε ένα πιάτο μαδάμε το δεντρολίβανο, ρίχνουμε τις σκελίδες με τη φλούδα τους και ραντίζουμε με το ξίδι και λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο (προσοχή δεν τις γυρίζουμε) και τις πατάμε με ένα πιρούνι να πλατύνουν, όχι να λιώσουν.
Απλώνουμε το μείγμα των μυρωδικών και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.