Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτα
κύμινο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
δάφνη
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε πρώτα το κρεμμύδι κι έπειτα το σκόρδο.
Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά πλην της ρίγανης, συμπληρώνουμε νερό (να μη σκεπαστούν τελείως οι πατάτες), ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 40’-45’.
Σερβίρουμε με τυρί φέτα και ρίγανη.