Υλικά
2 πατάτες
2 κρεμμύδια
1 φύλλο δάφνης
1 ζωμό κότας
1 πράσο (μόνο το άσπρο)
1/3 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)
1 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το πράσο και τα πλένουμε καλά.
Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό και το αλάτι.
Προσθέτουμε το ζωμό κότας, το φύλλο δάφνης και το λευκό κρασί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.
Αφού βράσουν, πετάμε το φύλλο δάφνης και με ένα πιρούνι πολτοποιούμε τα υλικά, προσθέτοντας νερό από την κατσαρόλα, τόσο όσο να γίνει μια παχύρρευστη σούπα.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε από πάνω λίγο μαϊντανό.