Υλικά
4 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά
δάφνη
ρίγανη
αλάτι αρκετό
πιπέρι αρκετό
λευκό κρασί
2 λεμόνια μεγάλα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Γιαχνίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά, αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει.
Έπειτα σοτάρουμε και τις πατάτεςπου είναι κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και αλατοπιπερώνουμε.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε νερό και τη δάφνη και αφήνουμε να βράσουν οι πατάτες.
Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι και τη ρίγανη.