Υλικά
1 1/2 κιλό σαρδέλες
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
50 γρ. μουστάρδα
2 λεμόνια το χυμό
1 φλιτζάνι λάδι
3 κ.σ. αλεύρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο μαϊντανό και άνηθο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις σαρδέλες σε ένα μεγάλο ταψί με αλάτι, πιπέρι, το λάδι και το σκόρδο ανάμεσα στα ψαράκια για να μην καεί.
Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε τα ψάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
Σε 1 ποτήρι νερό διαλύουμε 3 κ.σ. αλεύρι και περιχύνουμε το φαγητό ομοιόμορφο καθώς κουνάμε λίγο το ταψί για να πάει παντού η σάλτσα.
Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Ψιλοκόβουμε φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και μαϊντανό.
Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.