Υλικά
500 γρ. γίγαντες (μουλιασμένοι στο νερό από το προηγούμενο βράδυ)
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη κέρατο ψιλοκομμένη
2 καρότα κομμένα ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ
1 φιλέτο μπακαλιάρου παστό, καλά ξαρμυρισμένο
Εκτέλεση
Έχουμε κόψει το φιλέτο του ψαριού και το έχουμε βάλει σε μπολ στο ψυγείο για 2 μέρες να ξαρμυρίσει.
Αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό ενδιάμεσα.
Βράζουμε τους γίγαντες μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν).
Τους σουρώνουμε και τους κρατάμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τα καρότα, το μαϊντανό, το σκόρδο και αφού μαλακώσουν ρίχνουμε και τους γίγαντες.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ρίχνουμε λίγο νεράκι.
Αλατοπιπερώνουμε.
Πάνω από τους γίγαντες βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και βράζουμε για 20’ με 25’ περίπου μέχρι να γίνει το ψάρι και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.