Υλικά
1 κιλό γαύρο χοντρό
2 χούφτες χοντρό αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη
1 μπουκάλι ξύδι
Μετά την ωρίμανση:
σπορέλαιο
δάφνη
κόκκους πιπεριών διάφορους
4-5 κόκκους μπαχάρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τον γαύρο από τα κεφάλια και τα εντόσθια.
Τον στρώνουμε, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και κατά διαστήματα ανακινούμε το δοχείο.
Αφήνουμε μια μέρα έξω.
Αν κάνει ζέστη το βράδυ τα βάζουμε στο ψυγείο.
Τα αφήνουμε 2 με 3 μέρες να ”ψηθούν” στο αλάτι.
Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε το κοκκάλο και στρώνουμε τα φιλετάκια.
Σκεπάζουμε με σπορέλαιο και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το μπαχάρι, τη δάφνη και τη ρίγανη.