Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300 γρ. κασέρι τριμμένο
6 φέτες παστουρμά ψιλοκομμένες
3 αυγά
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
σουσάμι για πασπάλισμα
αλάτι
πιπέρι
1/2 ποτήρι γάλα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να μαραθεί και το στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε και τον παστουρμά τα ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το ζεματισμένο σπανάκι στύβονταςτο ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.
Σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει βάζουμε το τριμμένο κασέρι, χτυπάμε τα αυγά κρατώντας έναν κρόκο για το τέλος και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε και είναι έτοιμη η γέμιση.
Αλείφουμε με λάδι το ταψί και τοποθετούμε στη βάση το πρώτο φύλλο ολόκληρο.
Τα υπόλοιπα φύλλα τα βάζουμε μισά λαδώνοντας τα ενδιάμεσα και σουρωτά στο κέντρο.
Αδειάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα πάντα ενδιάμεσα και πάντα σουρωτά. Καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο ολόκληρο και ίσιο.
Χαράζουμε την πίτα μας, χτυπάμε τον κρόκο που κρατήσαμε μαζί με το γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε την πίτα μας καλά.
Τέλος, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.