Υλικά
4 μέτριες μελιτζάνες
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
κόκκινο πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1 κονκασέ ή 3 ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
κανέλα μπαχάρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο. Καθαρίζουμε το εξωτερικό τους προσέχοντας να μην κοπεί το κοτσάνι τους και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Χωρίζουμε τον κιμά σε 4 μέρη, τα ανοίγουμε πάνω σε λαδόκολλα, βάζουμε στο κέντρο σε κάθε κομμάτι κιμά από μία μελιτζάνα και την τυλίγουμε βρέχοντας λίγο με νερό το χέρι μας για να κολλήσει.
Τοποθετούμε τα τυλιχτά σε λαδωμένο πυρέξ ενώ βάζουμε από την κάτω πλευρά το σημείο που ενώνεται ο κιμάς.
Τα λαδώνουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τις τυλιχτές μελιτζάνες ζεστές με τη συνοδεία της σάλτσας.