Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
1 1/2 κιλό κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 ματσάκι δυόσμο
1 νεροπότηρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κιλό μυζήθρα
200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
1 φλιτζ. λάδι (περίπου)
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
4 κουταλιές βούτυρο
σουσάμι για το πασπάλισμα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το φύλλο: Ρίχνουμε το νερό, το λάδι, το αλάτι και το κρασί μέσα στο αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε δύο μέρη και ανοίγουμε δύο μέτρια φύλλα.
Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί.
Απλώνουμε σε στρώσεις τις πατάτες, τα κολοκύθια και τη μυζήθρα.
Ρίχνουμε πάνω στην κάθε στρώση λίγο αλάτι και πιπέρι, λίγο δυόσμο, λίγο αλεύρι και λίγο τριμμένο τυρί.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο και ρίχνουμε αυτό το μείγμα από πάνω.
Περιχύνουμε το μπουρέκι με το λάδι. Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Χαράζουμε το μπουρέκι σε τετράγωνα κομμάτια και το ψήνουμε για 60-75 λεπτά σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς.