X

Φοκάτσια με Ντομάτα και Μυρωδικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη φοκάτσια με ντομάτα και μυρωδικά.

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι σκληρό (για ψωμί)

¾ κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.γλ. αλάτι

8 γρ. ξηρή μαγιά σε σκόνη

80 ml ελαιόλαδο

600 ml χλιαρό νερό

1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.γ. δενδρολίβανο

μπόλικη λιαστή ντομάτα

1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στο μίξερ ή με το χέρι ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης, αφού πρώτα διαλύσουμε χωριστά τη μαγιά σε μερικές κουταλιές χλιαρό νερό.

Κάνουμε τη ζύμη μπαλίτσα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε ½ ώρα να φουσκώσει.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 120 γρ., τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε άλλη ½ ώρα να φουσκώσουν.

Με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο. Σε αντικολλητικό ταψί στρώνουμε το μισό φύλλο, αφήνοντας το άλλο μισό να προεξέχει.

Απλώνουμε τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, την παρμεζάνα και λίγο χοντρό αλάτι.

Ψήνουμε στο φούρνο, σε πολύ υψηλή θερμοκρασία (περίπου στους 250°C) για 10'-12'. Για να ενισχύσουμε τη θερμοκρασία, μπορούμε να αφήσουμε το ταψί να κάψει καλά πριν βάλουμε τη φοκάτσια.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές