Υλικά
500 γρ. μπάμιες (ή λιγότερες αν θέλουμε)
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτό κ.γ. μπέικιν
200 ml υγρό (νερό, σόδα αναψυκτικό, μπύρα)
1/4 κ.γ. αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μπάμιες.
Τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα νερά.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το κουρκούτι: αλεύρι, νερό ή σόδα ή μπύρα, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενή και παχύρρευστο χυλό (σχετικά σφικτός που να μη τρέχει από το κουτάλι αλλά να κυλά αργά).
Τον αφήνουμε μισή ώρα περίπου να δέσει.
Στη συνέχεια βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί.
Βουτάμε τις μπάμιες στο χυλό (έτσι όπως είναι ωμές), τις γυρίζουμε για να πάει παντού ο χυλός και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε τις ροδισμένες μπάμιες από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξει το λάδι.
Σερβίρουμε με μια απλή σος γιαουρτιού ή και σκέτες.