Υλικά
250 γρ. ασπρομανίταρα
250 γρ. φασολάκια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
250 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτά φετάκια.
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά τους.
Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεματίζουμε τα φασολάκια σε μπολικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στο μίγμα των μανιταριών αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα και βράζουμε μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Προσθέτουμε στα μανιτάρια τα φασολάκια μαζί με το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν 1-2 βράσεις, ανακατεύοντας απαλά.