Υλικά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 καρότα
λίγο σέλινο
1 κιλό κολοκύθα
1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
1 ποτηράκι κρασί
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 κρασοπότηρο λάδι
εστραγκόν
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Γιαχνίζουμε αρχικά το κρεμμύδι και έπειτα ρίχνουμε όλα τα λαχανικά.
Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και το ζωμό λαχανικών.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά. Στην τελευταία βράση προσθέτουμε το γιαούρτι.
Τα πολτοποιούμε όλα και αφήνουμε να πάρουν ακόμα μια βράση για 2 λεπτά.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο ζωμό ή νερό.