Υλικά
Υλικά για 2 σάντουιτς
2 λουκάνικα από μοσχάρι και χοιρινό
2 ψωμάκια (ιδανικά μικρές μπαγκέτες)
Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
από ½ κ.γλ. κύμινο, κόλιαντρο & πάπρικα
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγετε κατά μήκος τα ψωμάκια και τα φρυγανίζετε ελαφρώς στο τηγάνι με ελάχιστο βούτυρο.
Ψήνετε τα λουκάνικα και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος - γι' αυτό άλλωστε και η συνταγή συναντάται και ως mariposa (πεταλούδα).
Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι: Βάλτε σε ένα μπολ τον μαϊντανό, τον κόλιαντρο, το θυμάρι και τη ρίγανη, προσθέστε αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα υλικά.
Αν περισσέψει σάλτσα, διατηρήστε τη στο ψυγείο, ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια, για να μη μαυρίσουν τα μυρωδικά.
Προχωράτε με τη σύνθεση του σάντουιτς, απλώνοντας τη σάλτσα τσιμιτσούρι και τοποθετώντας επάνω τα λουκάνικα.