Υλικά
400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
250 γρ. μπέικον
300 γρ. πράσο (το λευκό μέρος)
300 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
180 ml κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
3 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και το σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να γίνει τραγανό. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και το βάζουμε σε ένα πυρέξ.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε σε βούτυρο το πράσο, κομμένο σε ροδέλες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το πράσο στο πυρέξ με το μπέικον, προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, το μαϊντανό, το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.