Υλικά
1/2 κιλό φασόλια
1 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
3-4 πιπεριές χρωματιστές
2 καρότα
1 ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τα φασόλια τα έχουμε από το βράδυ σε νερό να φουσκώσουν.
Το πρωί δίνουμε μία βράση και την ώρα που κοχλάζει ρίχνουμε τη σόδα για 2-3 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε καλά και τα ξεπλένουμε με ζεστό νερό.
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στη γάστρα.
Ψήνουμε μέχρι να βράσουν τα φασόλια και να μελώσουν τα λαχανικά.