Υλικά
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
10 φύλλα βασιλικό
1 φλιτζ. του καφέ λευκό κρασί
1/2 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε και τα μανιτάρια, ώσπου να βγάλουν τα υγρά τους, και αυτά να εξατμιστούν.
Αλατίζουμε.
Μόλις μείνουν με το λάδι προσθέτουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά να σοταριστούν μαζί με τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε και το βασιλικό για 1 λεπτό μόνο να μαραθεί. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει λίγο για 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στύβουμε μέσα και το λεμόνι, το ξύσμα, τη ρίγανη και σβήνουμε τη φωτιά.
Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο πιπέρι.