Υλικά
1 κουνουπίδι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 κλωνάρια σελινο
1/2 ποτήρι κρασιού κρασί
2 κονκασέ
αλάτι
πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
1 ξύλο κανέλας
6 κόκκους μπαχάρι
Για την κρούστα:
300 γρ. γιαούρτι
4-5 κ.σ. γάλα
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
150 γρ. φέτα
150 γρ. γραβιέρα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το σέλινο, τα κονκασέ και αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, δάφνη και κανέλα.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι (μισό λίτρο περίπου) και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.
Κόβουμε το κουνουπίδι σε φουντίτσες και το προσθέτουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε κάνα δεκάλεπτο να σιγοβράσει με σκεπασμένη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε σάλτσα και κουνουπίδι σε ένα ταψί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Τρίβουμε τη φέτα και την γραβιέρα και τα ρίχνουμε πάνω από το κουνουπίδι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γάλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή και ρίγανη.
Με το μίγμα αυτό περιχύνουμε το κουνουπίδι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.