Υλικά
Για τη ζύμη:
1/2 λίτρο νερό χλιαρό
νωπή μαγιά ίσα με ένα σπιρτόκουτο
2 κρόκους αυγών
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλάτι (κοφτή)
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει
Για τα toppings
250 γρ. πιπεριές
1 καυτερή πιπεριά
1 σκ. σκόρδο
400 γρ. ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο
ξύσμα από ένα λεμόνι
ελαιόλαδο
μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού ρίξουμε το νερό μέσα σ’ ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.
Προσθέτουμε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι και πλάθουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα.
Μετά ανοίγουμε τρία φύλλα με τον πλάστη και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένα ταψιά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το ζυμάρι.
Σοτάρουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές μαζί με το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.
Σκορπίζουμε τις πιπεριές πάνω στην πίτσα που μόλις έχει βγει από το φούρνο.
Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο σαν να ήταν καρπάτσιο.
Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.