Υλικά
1 κιλό φρεσκότατος γαύρος, καθαρισμένος
3 πατάτες, μεγάλες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
χυμός από 2 λεμόνια
1 κούπα λάδι
Εκτέλεση
Απλώνουμε τις πατάτες στο ταψί.
Τις αλατοπιπερώνουμε πολύ λίγο και τους ρίχνουμε λίγη ρίγανη.
Απλώνουμε τον καθαρισμένο γαύρο πάνω στις πατάτες και τρίβουμε το σκόρδο από πάνω.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Προσθέτουμε το λάδι πάνω από το γαύρο.
Περιχύνουμε με το χυμό των 2 λεμονιών.
Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φαγητό.