Υλικά
5 μελιτζάνες φλάσκες
λουκάνικα χωριάτικα
φέτα χοντροκομμένη
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. λάδι (συν λάδι για το τηγάνισμα)
1 κ.σ. ξίδι
αλάτι
πιπέρι
λίγη κανέλα
λίγη ζάχαρη για τη σάλτσα
τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες.
Κόβουμε 2 λωρίδες από τη φλούδα τις κάθε μελιτζάνας μια στο πάνω μέρος και μια στο κάτω μέρος και χαράζουμε με μαχαίρι σε εκείνο το σημείο μέχρι να δημιουργήσουμε μια τσέπη.
Αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγο με το αλάτι.
Σοτάρουμε ελαφρά με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε τις ντομάτες αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγη κανέλα, το ξίδι, λίγη ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει.
Σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες και τις περνάμε από το τηγάνι ολόκληρες να πάρουν λίγο χρώμα.
Τις στραγγίζουμεσε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα μας και από πάνω ακουμπάμε τις μελιτζάνες.
Στην κάθε μελιτζάνα στο σημείο που έχουμε δημιουργήσει την τσέπη βάζουμε λίγη από τη σάλτσα και τη γεμίζουμε με φέτα και λουκάνικο κομμένο στη μέση.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 150-160 βαθμούς μέχρι να δούμε ότι οι μελιτζάνες έχουν ψηθεί καλά και δεν κρατάνε.
Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει.