Υλικά
Για την γέμιση:
1 φλ. γεμάτο τσαγιού γάλα
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κούπα τριμμένη μυζήθρα
Για την ζύμη:
1 φλ. τσαγιού γάλα
3/4 τσαγιού αλεύρι
αλάτι
βούτυρο
Για την ντομάτα:
½ κιλό ντομάτες ώριμες
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γάλα, το αλεύρι, τα αυγά και το αλάτι.
Φροντίζουμε να διαλυθούν οι σβόλοι από το αλεύρι. Αν θέλετε μπορείτε να το περάσετε από το σουρωτήρι.
Αφήνουμε την ζύμη (χυλός) να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και αδειάζουμε μία κουταλιά από την ζύμη (χυλός) γέρνοντας το τηγάνι ώστε ο χυλός να καλύψει όλο τον πάτο και να γίνει μία πιτούλα λεπτή.
Μόλις ροδίσει από την μία πλευρά την γυρίζουμε και από την άλλη. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη (χυλός).
Ετοιμάζουμε την γέμιση: με το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι φτιάχνουμε μία πηχτή κρέμα.
Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά. (αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά όπως γραβιέρα, ανθότυρο, κασέρι..).
Βάζουμε από μία μέγαλη κουταλιά σε κάθε πιτούλα και την ρολάρουμε.Τις τοποθετούμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε για 10’.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα: Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι και αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει για 20’ περίπου.
Όταν οι πιτούλες μας ετοιμαστούν τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις περιχύνουμε με την σάλτσα.